Conectează-te cu noi

Laborator de Încercări Radon

DESPRE NOI

Te ținem departe
de radiații

LiRaCC este unul dintre puținele laboratoare din Europa care oferă servicii complexe de măsurare a radonului atât în aer, cât și în apă și sol, respectiv oferă un pachet complex pentru clădiri: screening, diagnosticare, remediere și măsurători post-remediere.

Ne propunem să promovăm cele mai înalte standarde de excelență și principii etice în toate acțiunile de măsurare, control și reducere a riscului de expunere la radon și la alți agenți cancerigeni cu impact asupra sănătății publice.

Serviciile Noastre

Un mediu mai bun,
o viață mai bună

Activitatea desfășurată de laborator în direcția monitorizării, controlului și reducerii concentrației de radon și, implicit, a remedierii și prevenirii riscurilor pentru sănătatea personalului expus profesional, precum și a transferului tehnologic către comunitate, răspund nevoilor imperative ale pieței actuale.

În acest sens, se urmărește evaluarea calității aerului interior prin determinarea concentrației de radon, diagnosticul complet pentru identificarea sursei de radon și proiectarea unei soluții de remediere eficientă din punct de vedere al costurilor, cu impact arhitectural minim asupra construcției.

Serviciile noastre includ:

Peste 20 ani de experiență
cu rezultate excelente

Cei peste 20 de ani de experiență, împreună cu recunoașterea internațională a echipei de cercetare și infrastructura de cercetare în valoare de 1.000.000 de euro, dezvoltată prin implementarea cu succes a 23 de proiecte de cercetare naționale și internaționale, au consolidat în cadrul LiRaCC un nucleu de competență științifică de înalt nivel în domeniul cercetării radonului.

ICA SMARTRADON – prototip integrat de sistem inteligent cu Nivel de Maturitate Tehnologică „TRL 6” (în curs de obținere a brevetului), existent și funcțional în cadrul UBB, dezvoltat în 2018, a cărui acuratețe și fiabilitate au fost demonstrate prin rezultate științifice vizibile la nivel internațional. Dispozitivul realizează monitorizarea în timp real a calității aerului și a parametrilor de mediu (Radon, CO, CO2, COV, temperatură, presiune, umiditate), cu transmitere de date de la distanță și controlează un sistem de remediere a calității aerului pentru reducerea automată și eficientă a concentrației de radon în locuință.