Conectează-te cu noi

20 de ani de experiență
justificată de rezultatele științifice

Laboratorul a funcționat din anul 1990 sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Constantin Cosma, un pionier în cercetarea radonului și formator al echipei de specialiști de la Centrul de Radioactivitatea Mediului și Datare Nucleară din cadrul Universității Babeș-Bolyai, mutat apoi și dezvoltat la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

LiRaCC este unul dintre puținele laboratoare din Europa care oferă servicii complexe de măsurare a radonului atât în aer, cât și în apă și sol, respectiv oferă un pachet complex pentru clădiri: depistare, diagnosticare, remediere și măsurători post-remediere.

Laboratorul este autorizat să efectueze investigații și să măsoare concentrația de radon în probe din factorii de mediu (aer, apă, sol), prin adoptarea standardelor naționale și europene din practica curentă în procedurile specifice.

Viziunea Noastră

Viziunea noastră este de a conduce națiunea către un mediu fără risc de radon în spațiile închise și de a îmbunătăți sănătatea publică.

Misiunea Noastră

Misiunea noastră este de a participa activ la definirea, promovarea și susținerea programelor românești referitoare la managementul riscurilor legate de radon și calitatea aerului din clădiri sau alte spații închise.

Valorile Noastre

Fă cunoștință cu echipa

Tur Virtual

Galerie