Conectează-te cu noi

Un mediu mai bun,
o viață mai bună

Activitatea desfășurată de laborator în direcția monitorizării, controlului și reducerii concentrației de radon și implicit a remedierii și prevenirii riscurilor pentru sănătatea personalului expus profesional, precum și a transferului tehnologic către comunitate, răspunde nevoilor imperative ale pieței actuale.

În acest sens, se urmărește evaluarea calității aerului interior prin determinarea concentrației de radon, diagnosticul complet pentru identificarea sursei de radon și proiectarea unei soluții de remediere eficientă din punct de vedere al costurilor, cu impact arhitectural minim asupra construcției.

Serviciile noastre

Depistare Radon

Diagnoză Radon

Reducere Radon

Radon în sol

Radon - măsurători complete de diagnosticare și control pentru clădiri

Consultanță pentru un plan integrat de măsuri privind radonul dintr-o clădire

Etapa de screening cu detectoare care măsoară concentrația de radon în aerul din interiorul tuturor tipurilor de clădiri - publice, locuri de muncă și case rezidențiale.

Diagnosticarea completă a clădirilor investigate, necesară pentru a proiecta măsuri de atenuare. Diagnosticare prin măsurători ale permeabilității solului și ale concentrației de radon din sol și evaluarea riscului de radon din sol în vederea prevenirii, pentru clădirile noi aflate în construcție.

Elaborarea unei soluții de remediere având în vedere rezultatele obținute cu dispozitivele active sau modelarea pentru fiecare locație cu ajutorul unui software. Proiectarea și punerea în aplicare a soluțiilor de remediere (se va emite autorizația de construcție pentru construcțiile noi).

Măsurători de control post-remediere cu ajutorul dispozitivelor active.

Soluție ICA

ICA Solution

Dezvoltarea, testarea, certificarea și validarea pentru comercializarea de soluții inteligente integrate pentru monitorizarea și controlul continuu al radonului și al poluanților din interior, cu transmitere de date de la distanță – dispozitiv ICA (dispozitiv inteligent de monitorizare a calității aerului din interior, capabil să controleze sistemele de ventilație integrate în clădire) SMARTRADON, adaptat la diferite tipuri de clădiri.

În conformitate cu Directiva CE 2013/59 EURATOM, HG 526/25.07.2018 și Ordinul CNCAN 185/22.07.2019, măsurarea concentrației de radon în aer în clădirile cu școli și grădinițe, spitale și alte tipuri de clădiri publice cu grad de ocupare ridicat și aplicarea soluțiilor de remediere sunt acum obligatorii în România și în Europa (http://www.cncan.ro/surse-naturale-de-radiatii-radon/reglementari/).